Wanna be on the right track


"Fall Winter 2010" by Filippa K from Filippa K on Vimeo.

 

 


Höstens dagar


Höstens dagar äro genomskinliga
och målade på skogens gyllne grund
Höstens dagar le åt hela världen
Det är så skönt att somna utan önskan,
mätt på blommorna och trött på grönskan,
med vinets röda krans vid huvudgärden
Höstens dag har ingen längtan mer,
dess fingrar äro obevekligt kalla,
i sina drömmar överallt den ser,
hur vita flingor oupphörligt falla


//Edith Södergran


En iskall, höstlig vind


Springer och försöker hinna ikapp det skenande irret. Du kom tillbaks och tog din alltför välkända plats. Trängde dig på. Grep tag i det lilla som fanns kvar och slet. Slet och trampade. Trampade och slog.

På tjejfesten i Birkagatans fönster sjunger de Håkan. Jag kommer aldrig hit igen. Andas nattens sensommar. Ren och klar som vårens grönskande oskuldsfulla löv.

Förnuft mot känsla. Ilska mot sorg. Du mot jag. Förnuftet vet det känslan inte vill förstå. Det onda låter högre än det rationella. Vrålar sitt lömska skratt i natten. Klamrat i halmstrån som började segla bort mot en glömmande hel horisont i sakta mak. Ännu en dag är snart ett minne. Då kom du. Stormen som svepte bort allt hopp om en morgondag på ett stilla hav. Slet och drog. Trampade och slog.

Arg, arg, arg.

Every story has an end but every end is a start of something new..

Håkan Hellström – Nu Kan Du Få Mig Så Lätt



Cléo de 5 à 7




Michèle Arnaud – Sans Toi Bof Cleo De 5 A 7


En sommardag i barndomens trädgård



JJ – Things Will Never Be The Same Again


Ekvivalensrelation


Can you lie next to her

And give her your heart, your heart
As well as your body
And can you lie next to her
And confess your love, your love
As well as your folly
And can you kneel before the king
And say I'm clean, I'm clean

But tell me now, where was my fault
In loving you with my whole heart
Oh tell me now, where was my fault
In loving you with my whole heart

A white blank page and a swelling rage, rage
You did not think when you sent me to the brink, the brink
You desired my attention but denied my affections, my affections

Lead me to the truth and I will follow you with my whole life
Lead me to the truth and I will follow you with my whole lie

Mumford & Sons – White Blank Page


Io Sono L'amore


When I moved to Milan I learned to be Italian.



John Adams – Century Rolls: I. First Movement - excerpt


En lycklig lott

Vänskap är vänner som ger favoritblomman i rätt färg vid rätt tillfälle när just den där blomman behövs som mest. Jag är lyckligt lottad som har dem i mitt liv. Älskar er! Amanda Jenssen - Sing Me To Sleep http://open.spotify.com/track/0FAki7py0HewyrgWxM7e9X

En lycklig lott

img_1260 (MMS)

En lycklig lott


Gone fishin'


Fjällbacka är en tätort i Tanums kommun, i Bohuslän, Västra Götalands län. Mitt i Fjällbacka ligger det 74 m höga Vetteberget. Genom berget går Kungsklyftan, tidigare kallad Ramneklovan (Korpklyftan). Klyftan fick sitt namn efter att Oscar II år 1886 besökte Fjällbacka. Det gamla Fjällbacka vänder sig, som många andra bohuslänska kustsamhällen, hukande nedanför bergen mot havet. Det nya Fjällbacka ligger på åkrarna in mot land och uppe på bergen. Utanför kusten ligger Fjällbacka skärgård och allra längst ut i väster ligger Väderöarna.

 

Skådespelerskan Ingrid Bergman besökte ofta Fjällbacka och bodde från 1958 i många somrar på Dannholmen i yttersta skärgården väster om Fjällbacka . Efter hennes död 1982 spreds hennes aska i havet kring ön. En staty har rests på torget. För att hedra hennes minne döptes torget om till Ingrid Bergmans torg. Några scener ur filmen Ronja Rövardotter är inspelade i klyftan. Alla Camilla Läckbergs deckare utspelar sig i Fjällbacka, där författaren är uppväxt.

 

Zac Brown Band – Toes

 

 


Ett par svängar och en evighet bort


Drar sakta in doften av fuktig mossa och fjälluft. Sluter ögonen och tar ett djupt andetag. Hör en bäck porla i bakgrunden. När jag öppnar ögonen igen finns fortfarande samma slående vy omkring mig. Jag är del av en tavla ur verkligheten. Åreskutans topp att luta mig mot, den glittrande Åresjön med sitt mystiska djup att vila ögonen på och de
grönskande ibland snötäckta bergen att få liv ifrån. Liv och ro. Tar av mig hjälmen lägger mig i mossan och tar en paus. Nyss var naturen en utmaning. Cykelns kämpande ner för de branta sluttningarna. Varje sten och varje sväng ett problem att lösa. Genom en fjällbäck över ett snår. Stenhällar och leriga stigar. Jag, cykeln och mina egna andetag. Tar en paus och låter adrenalinet sakta sjunka bort. Njuter och känner ett lyckligt lugn i en storslagen miljö. Solens strålar värmer mitt leriga jag. Ett par svängar ner finns torgets lugna brus. Ett par svängar och en evighet bort.


Deportees – Back To Nature






RSS 2.0