Stockholm - Funäsdalen


En full buss.

En buss av tankar och sinnen. Den tar oss fram genom det snötäckta vinterlandskapet. Snötyngda granar liksom glimrar i de obeträdda markerna. Det är ett orört landskap fyllt av hemligheter. Vad utspelar sig bakom skogsridån? Känslorna rosslar likt en morgonstämma. Sjunger upp. Vemod blandat med lycka. Trygghet i ovissheten eller kanske ovisshet i tryggheten. Jag vet inte men känner. Vadar ut mot en ogreppbar känsla. Fångas av nuet samtidigt som landskapet utspelar sig på andra sidan fönstret. Fantastiska covers ljuder i öronen. Skriver i den lilla svarta. Penna mot papper. I ett snötäckt landskap är jag mig själv som bäst. Det är då känslan finns. Känslan av allt.

Omger mig med en stor ensamhet. Människorna runtomkring mig finns men i en annan tid i en annan sfär. På TV visas den obligatoriska svenska filmen. Det är basal kärlek. Skratt och gråt, kärlek och sorg. Det är långt borta. Oberörd. Känslorna tar plats, uppfyller och vill ut. Finns det rum? Ett uns av panik snuddar vid tankarnas omlopp, det är för stort. Varje träd, varje liten gren har betydelse för helheten. Betraktar på håll men är en del av en helhet. Det är en vacker kväll.

Magnus Carlson – Jag ber dig
The Sweptaways – They don't know about us
Ane Brun – True Colors (Bonus Track)
Thåström – Men bara om min älskade väntar



Stumbling, Flippin, Fumbling, Slippin


Kan inte riktigt utröna om det är jag som är alldeles utomordentligt klantig eller om jag helt enkelt bara är otursförföljd. Klockan är halv sex och hittills har jag denna dag lyckats:

- Hälla tevatten i en mugg som sprack
- Haft en vas i golvet
- Tappat en flaska full med sköljmedel på tån
- Fått bredband installerat men har tydligen ett trasigt modem
- Haft sönder ett lakan (ja men det var i tvättmsakinen)
- Glömt bort tre viktiga saker

Är frotfarande vid gott mod men det börjar bli svårt att hålla det uppe. Vet knappt om jag vågar ta mig iväg på Body Combat idag, riskerar att stäcka mig, snubbla, trampa någon på tårna, slå mig själv i ansiktet, komma för sent, halka på vägen, bli sjuk, svimma. Men jag tänker utmana ödet.

Giv mig styrka!

Bob Luman – Bad Bad Day




Men kontrollen blinkar


Sitter och ser på mitt blinkande modem. En knapp lyser. Tre blinkar. Tre blinkar. Tre blinkar. Tre blinkar. Tre blinkar. Tre blinkar. Sex blinkar. En knapp lyser. Tre blinkar. Tre blinkar. Tre blinkar. Tre blinkar. Tre blinkar. Tre blinkar. Sex blinkar.

Det är tyst. Det är inte ofta det är tyst men koncentrationen är på topp, förutom modemet som stör med sitt akuta anropande. Vill inte koppla ur det om det mot all logisk förmodan skulle sätta igång och fungera. Arbetar flitigt från vardagsrumsgolvet. Mobilt bredband är räddaren.

Imorse var jag på dåligt humör som så ofta annars när jag sovit för lite. Gick i den ilande kylan och irriterade mig på hon i pälsen som stannade mitt i gatan, hon med Sorrellskorna som vände tvärt och trampade mig på tårna, mannen med den svarta rocken som stog i vägen i spärren. Kom till Hötorget tänkte ta bussen men fick ett infall att promenera Kungsgatan ner. Det var en fin kylig klar morgon. En sådan morgon som kryper in och planterar en klirrande känsla i kroppen. Bestämde mig att vara på bra humör, gillar inte att vara sur, har inte tid för det. Känns som slöseri. Har inte tid att slösa alldeles för onödigt. Så när jag promenerade ner för gatan med lurarna i som idag bjöd på lite Stones så bestämde jag mig helt sonika att det blir en bra dag. Jag är glad idag. Nu är jag glad. Fortfarande trött men glad.

Air Music – Blinkar Blå


Don't walk in front of me, I may not follow...


Skornas klackar mot marken ekar i den tomma vinternatten. Ett par bilar passerar förbi. En kvinna med hund, en kepskille i telefon och ett par som skiljs åt. Söndagskvällens kyla smeker kinderna. Ökar på stegen. Fönster som lyser inbjudande och lockar med sin ombonade värme. Går gatan upp som så många gånger tidigare. Öppnar grinden, stänger grinden, Portkod. Inne, hemma.

I samma stund som nycklarna skramlar mot dörren kommer en märklig tanke kanske mer av en känsla. Vill skicka ett sms. Inte till vem som helst. Till en person. En obefintlig. Vet vad jag vill ha sagt men vill inte ha svar. Det är endast jag. Söker fransk existentialism men behöver ingenting mer i livet. Allt finns. Måste hitta pusselbitarna som får saker på plats. Ett hörn är påbörjat, ett par fristående delar har hittat varandra och en kant har börjat ta form.

Finns mycket jag vill säga och lika mycket jag vill fråga. Orden hittar inte dess rätta form. Är bra på prata men får ingenting sagt. Vrid på det, stanna upp och ge tid så finns det mycket mer. Önskar jag får tid så finns jag även i ordets lag. Tiden finns, får jag den?

Semester bokad. Plötsligt kändes det mer nödvändigt än någonsin. I samma ögonblick som köpknappen fick sig en törn av muspekaren liksom försvann all energi. Stora förändringar som satt spår, goda men omvälvande spår. Ser fram emot att ge tankarna tid till utveckling. Läsa böcker och analysera. Fotografera. Konversera. Tid för reflektion.


Fredag (s) mys?


Påmind om gårdagens träning, varenda muskel stretar emot när jag rör på mig. Lägger mig ner. Tar en stund och låter kroppen vakna. Huvudet börjar koppla ihop ett och ett. Reflekterar över den gångna veckan. Inser hur snabbt en vecka passerar. Det händer mycket nu, mycket och ingenting. I höstas var det mycket förändringar i livet så är det inte nu snarare börjar de pusselbitar som inte redan hittat sina kantspelare falla på plats. Nu händer mycket men små saker hela tiden. Den här veckan har jag kommit igång ordentligt med träningen, träffat en person jag inte träffat på flera år, umgåtts med trevliga vänner, ätit middag och druckit vin i bra människors sällskap, ansiktsbehandling, haft en hektisk vecka på jobbet. Och det är än så länge bara fredag. Behöver lite tid att reflektera. Helgen blir lugn och ska ta mig tid till just detta. Livet tappas inte bort. Trivs!

Dubstar – Stars

Den fruktansvärda dagen då livet återvände


Tornrummet står åter i sin forna glans. Ljusets värme mot marmorns stenhårda glans. Hjärnan åter från de dödas vilohem. Stannar upp och slår mig ner. Skojrtan är för stor för mig men för liten för livet. Glasögonen gör dimman klar. Finns frågetecken utan svar.

Dagen bestod av missöden och elände från morgon till kväll men humöret fann styrka och gjorde allt gott. En lunch med träning, kroppen utnyttjad till max. Svetten droppar. Pulsen ekar i takt med musiken. Det enda som finns är jag, jag och min kropp i spegelsalen. Allt runtomkring försvinner. Orkar lite till, musklerna på bristningsgränsen men orkar lite till. Tankarna kommer och går, ingenting fastnar - ingenting består.

Kväll i välmåndets lugna vrår. Ansiktsbehandling. En och en halvtimmes smärta blandat med njutning. Avslutade med middag i Zitas välkomnande sorl. Lite skratt, lite prat. Värme.

Nu ska jag vattna tulpanerna med rödvin, lyssna på kent och låtsas vara en otimid tonåring. Eller dricka te och ta Paul Auster i handen och hoppas Mannen i Mörkret står sig lika bra som Illusionerna och New York.

Dagens livsuppfattning tillhör Arvid:
"Jag tror på köttets lust och på själens obotliga ensamhet" 



En bra morgon helt enkelt


Vissa morgnar blir bara så där bra. När musiken och humöret är i en hundraprocentig symbios. Idag var en sån dag. Gick ut genom porten satte på en random spellista och första låten var Ever Fallen in Love med Nouvelle Vague och det kändes bra, underbart bra. Zappade över till spellistan med samlingen av deras album. Master And Servant blev morgonens ledmotiv tillsammans med Road to Nowhere. Känner mig glad, upprymd och lycklig. Sådär så hjärtat nästan sprängs och musiken uppfyller allt omkring dig och målar världen i vackra toner. Tänk om någon kunde tonsätta varje morgon, plocka fram just den musik som passar mig just då. Igår var i motsats till idag en inte alls lika bra musikmorgon och hela dagen blev spretig och fann inget riktigt fokus. Alla morgnar borde vara som denna morgon. I tunnelbanan var det alldeles för mycket folk, höjde volymen ett snäpp, och såg ut över morgonrusningen utanför vagnsfönstret. Vackert!

Nouvelle Vague – Master And Servant
Nouvelle Vague – Road To Nowhere


Ingenting & jag


Vaken i ottan av fri vilja. En lång varm dusch sköljer bort drömmarna och tar mig hit här till nuet. Ligger på sängen en stund och stirrar i taket och tänker på Ingenting. Ingenting är en skön person som man kan vara sig själv med. Består liksom av ingenting. Där får man mycket utrymme men hon är svår att greppa. Vill försvinna hela tiden och ge vika för de där andra. Allting. En tydligen vis väldokumenterad auktoritet sa till mig en gång att jag skulle tillbringa minst fem minuter per dag tillsammans med Ingenting. Det gör jag inte, förlåt att jag är en dålig vän men tycker om dig ändå!

Joshua Radin – Today


Svammel


Sömnbristen kom och gjorde hembesök. Har trots detta varit effektiv hela dagen från morgon till kväll. Har dock en del tvivel på vissa saker men tror det är tröttheten som gör det, orkar inte riktigt lägga den energi som behövs just nu. Träningen kommer troligtvis vara ett bra botemedel. Blev en ganska lugn sådan idag men var där, går dit imorrn och så var jag igång igen. Pustar ut.

Imorrn bokas resa ser fram emot att se en annan del av världen ett tag. Välkomnar solen med öppna armar.

En låt som följt mig genom hela dagen är Human League. Märkligt men märkligare saker har hänt. På fredag kommer Hanna. Ser fram emot det. Sist hon var här såg livet väldigt annorlunda ut. Jag mår bra idag, hon mår bra idag, Det blir mysigt!

The Human League – Louise


Waiting for the bells


Tar sällskap med Joel Alme under eftermiddagen. Vackert i mina öron medan tangenterna går varma.

Joel Alme – Waiting for the Bells


Testund i köket


Testunden i köket var trevlig. Det är den bästa vän jag haft kanske kommer ha men vårt liv speglas inte i varandras ögon längre. Det är frid. Ett samtal utan laddning och en stunds perentes. Te och samtal. Uppdatering och anekdoter. Ett kort hej, saknar dig. Bra check slut hejdå. Skönt. Jag mår bra, jag är lugn, jag har ro. Kontroll och inga mellanslag. Det kommer komma stunder då allt är gömt i snö men vet att jag kan hoppa mellan isfläckarna utan att falla dags att gå in i värmen.

Välkommen livet, välkommen hem!





Var det såhär det var?


Dras mellan sju olika världar. Paniken sitter på axeln och väntar på att hugga in. Gladare än på länge men minns sorgen lite för nära som en skugga som ständigt skymmer. Just nu är saker och ting väldigt fel tajming men är inte en person som säger stopp. Livrädd att låta det gå förlorat för att det inte går här och nu. Hoppas tiden går sakta och låter mig komma ikapp. Snälla, för min skull. Vill bara ha ett hjärta utan mellanslag.

Valde ändå ordet dras och inte slits. Kanske kan börja lita på den spirande känslan ändå utan rädsla för bakslag. Långsamma små steg.


 

Bilden från en av mina absoluta favoriter Garance Doré



Did you hear me Butterfly


Fick anledning att tänka på denna fantastiska film precis. Dags att se snart.




Helgen en dygd


En rastlös vecka är snart till ända. Nu kommer helgen och livet börjar åter glimta med sina förföriska konster. Har gjort ingenting en vecka. Bio ochtTisdagsafterwork var höjdpunkterna sen kom stiltjen. Jobb, fix, hem. Livet kom ikapp och rann iväg. Det är tomt, det är vardag, det är tristess. Jobbet är en annan liga det är inte med i denna avhandling, det är det där underbara stället jag tillbringar dagarna på inte paragraf två som vi nu ägnar tid åt. Väntar på något att något ska hända. Hur ska det kännas? Har aldrig stannat upp förrut, hur vet man när man kan ta vid och spatsera vidare? Finns det några tecken? Rastlöshet är tydligen inte svaret har jag hört många gånger men vad är svaret då?

[ingenting] – Tomhet, Idel Tomhet



Dreams are dreams


Fleetwood Mac – Dreams

Kunde inte sova inatt så låg och funderade en del på dagen som passerat bland annat..

Drömmar är märkligt, känslan de kan lämna efter sig. Inatt drömde jag om en person som jag tänker på sådär ibland men inte mer än så. Inatt drömde jag om honom, inget speciellt det heller men har liksom inte kunnat släppa tanken på denna person under dagen. Han har passerat förbi mitt medvetande vid konstiga tillfällen nu senast när
jag borstade tänderna och stirrade in i väggen. Imorrn är det glömt men tack ändå för att du var med mig idag. Det var trevligt sällskap och vi kommer aldrig hänga igen!

Texten, vilken text?


Eftersom att jag nitiskt lyssnar på varenda låttext till musik och gärna kollar upp texten så förväntar jag mig att alla gör det. Detta leder ofta till total övertolkning av situationer och en otrolig press när jag själv ska dela med mig av musik hur den personen/personerna ska tolka det jag delar med mig av. Just nu är jag till exempel helt övertygad om att en person är olyckligt kär för det är mycket lugn ganska melankolisk musik. Det kan ju faktiskt vara så att jag är helt ute och cyklar och att den här personen helt enkelt gillar denna slags musik. Alla behöver ju inte vara som jag och lida av total personlighetsklyvning och fara och flacka mellan alla ytterligheter på denna jord. Inte alls.


Skymning


Sitter på kontoret. Flitens lampa lyser ovanför mitt huvud men den håller på att slockna. Haft ett par dagar när jag varit sjukt effektiv vilket känns skönt, betat av massa saker men för varje sak som klaras av finns det minst tre nya saker att göra. Det är ju i för sig att föredra än att hitta på saker att göra för görandets skull. Dock känner jag att vissa saker hamnat längre och längre ner på att göra listan. Ska försöka prioritera upp dem men just nu är jag otroligt hungrig och totalt orkeslös så tror jag stänger av lampan, drar på mig mina sneakers och tar en långpromenad hem.


Love and War




Avsaknaden av badkar


Doris – Bath

Jag saknar att ha ett badkar. Har aldrig gillat att bada badkar förrän till ett par år sedan när jag hittade den perfekta balansen. Man går i när det är ganska lite vatten men så pass mycket att det inte blir för kallt att kliva i sedan ligger man i badet tills det är fullt och sedan max ett par minuter. Verkar ha lite svårt för tystnad för får panik så fort det blir tyst och lugnt. Tömmer gärna ut lite vatten och fyller på så att det kan porla, porla är en fin omskrivning av forsa, hela tiden. Lagom miljövänligt jag vet. Men om det inte låter tror jag att jag ska få andnöd och dö. Hur som helst så hittade jag det perfekta sättet att bada men nu har jag inget badkar längre. En varm dusch kan aldrig bli samma sak. Dessutom känns det mer poetiskt romantiskt att säga att man tar ett bad.


Att fånga en fjäril


Lars Winnerbäck – Att fånga en fjäril

Jag har ett hem under täcket som ingen har ryckt, jag har det varmt och tryggt
Jag har en lampa vid sängen
Där har du varit på flykt från den svåra terrängen
Det skulle aldrig ha gått, när vi stått
på så olika ställen i livet, men tiden gav oss lite grann ändå
Vi kallar oss vänner, det är svårt att vara när man längtar och känner
som vilka vänner som helst, vilka mänskor som helst
ungefär, du kan säga kär
Jag har ett hem bort i skogen, snårigt och svart, där har du aldrig vart
Där faller löven om våren
Där har jag gjort mig en kvart, i dom djupaste snåren
Vi skulle aldrig ha mötts, när vi fötts
på så olika delar av världen, men en fjäril flyger mellan oss ibland
Vi kallar den lycka, den är svår att fånga, den vill slita och rycka
som vilken lycka som helst, vilken fjäril som helst
Men ändå, vi ses igen vi två

Så kan vi sjunga tillsammans om en längtan som aldrig blir still
för alla oss som aldrig vet vad vi vill
Det finns en sång och en dröm
om en lycka så öm
för oss som alltid ska till
att fånga en fjäril

Det finns en skugga bland träden, där vi kan ses, där kan det tas och ges
Där har vi nånting tillsammans
Där är skogen rätt gles, där finns ljus lite varstans
Det är en underlig plats, där vi satts
på så olika prov med varandra, två världar ska krocka varje gång vi ses
Vi kan kalla oss kära, det är svårt att säga, men vi vill vara nära
som vilka kära som helst, vilka världar som helst
Eller hur, det måste va nåt strul
Det går en vind genom skogen, nånting hörs därifrån, det blåser till över ån
Nånting fladdrar i vinden
Ingen väldig cyklon, men det biter i kinden
Det skulle aldrig ha blåst, om vi låst
om vi stängt om våra olika världar, en fjäril längtar alltid ut igen
Små lätta vingar, som jag lätt skjuter undan, som jag lätt förringar
som vilka vingar som helst, vilka känslor som helst
Rationell, vi kanske ses ikväll

Så kan vi sjunga tillsammans om en längtan som aldrig blir still
för alla oss som aldrig vet vad vi vill
Det finns en sång och en dröm
om en lycka så öm
för oss som alltid ska till
att fånga en fjäril

att fånga en fjäril, som vill
fälla vingarna ut över världen, en fjäril som flyger mellan oss ibland
Vi kallar den lycka, den är svår att fånga, den vill slita och rycka
som vilken lycka som helst, vilken fjäril som helst
vilken kärlek som helst, hur som helst

Så kan vi sjunga tillsammans om en längtan som aldrig blir still
för alla oss som aldrig vet vad vi vill
Det finns en sång och en dröm
om en lycka så öm
för oss som alltid ska till
att fånga en fjäril

Blinded by the lights


Trevlig morgon med bra musik.

Nouvelle Vague - Ever fallen in love
Andreas Grega - Ta vad du vill
Markus Krunegård - Hela livet var ett disco
Amanda Jenssen - The Rebounder
Fibes oh Fibes - Run To You
Nouvelle Vague - Ca plan pour moi
Placebo - Running up that hill
Frida Hyvönen - Dirty Dancing
Lars Winnerbäck - Att fånga en fjäril
Russian Red - Cigarettes
Carla Bruni - L'amoureuse
The Streets - Blinded By The Lights

Insåg i morse att jag kanske ändå har ett par stänk av vuxet i min kropp. Tänkte på en väns vän som lever det där livet som man drömde om när man var ung. Bor i den lilla staden och har den finaste bilen, finaste våningen och helt enkelt det bästa köpta livet i den ständigt pågående kampen. Det där man drömde om. Men på vägen dit hinner det hända mycket, i sin strävan att lyckas förändras mycket, många byter stad och liv. Då kommer nya utmaningar och mål större och längre bort och man traskar vidare mot dem utan att se att man ju faktiskt redan lyckats med det där man drömde om. Egentligen är det bara att flytta hem så är det där livet här. Men det är inte intressant längre eftersom det nu finns nya mål att uppnå och andra människor att tävla mot. Det jag plötsligt insåg när jag gick där emd min latte Kungsgatan ner är att jag lagt ner hela grejjen. Det finns ingen att tävla mot, jag vinner ingenting på att jämföra mig med andra. har inte känt den strävan på väldigt, väldigt länge. Känns sorgligt med folk som fastnar i det. Sorgligt med folk som inte tar sig vidare utan ser livet som en tävling där den som har mest saker vinner. Jag är nog rätt vuxen trots allt.


Den fortsatta spellistan finns här
Sweet n sour




För ett par timmar sedan..


Sitter i baren väntar på F. Funderar på hur gammal jag är när jag börjar använda hatt och isdobbar. Hoppas det kommer hända, gillar tanken.

Det är inte mycket folk här. Paret vid bordet bredvid i en hetsig diskussion, de stylade designkillarna i sofforna och sällskapet i fotöljerna som alla tre SMSar på varsitt håll och byter ord med andra över ett litet hummande då och då. Allt till ackomapgnemang av fläkten och St Etienne. Only Love can break your heart. Instämmer. Det är trevligt här känner gemenskapen. Alla har flytt från vardagen in i en lite skitigare miljö men ack så rätt. Bartendern torkar av disken om och om igen. Rätar till några flaskor och torkar. Rättar till torkar plockar. Nu ska jag dricka öl och umgås med F.



En tur till Kungsholmen





Nu är det dags att träffa Fredde, världens bästa Fredrik! Beger mig mot K-holmen. Konstigt med AW en tisdag. Blir en lugn sådan men trevlig. Om du har vägarna förbi - välkommen!




Snälla hjärna låt mig sova!


Inte trött med en hjärna som går på högvarv, tror nästan jag börjar bli rädd för sömn. Tack snälla rara söta övre makt som tillät någon man i vit rock uppfinna de små blå pillren. Hoppas det hjälper. Ett halvt funkade på flygresan hoppas det kan hjälpa en överaktiv hjärna att inse sitt eget bästa. Känns som moment 22. Kan inte sova för jag vill inte drömma och tankarna virvlar i en stormliknande bana men vill inte heller vara trött för det blir för negativa tankar. What to do?

Blue pill give me strength.

Och som jag sov.


Sojalatte och bio


Total ofokus så passar på med ett litet snabbt inlägg och försöker komma igång igen med workspellistan som Oskar gjorde idag. Dessutom har jag en rykande het sojalatte hämtad från Nybrogatan, trevlig tradition. Imorgon är vi där 14.45 så står de klara på disken.

Let's get to work like it's 2010!

Satt och pratade bio förut, känns som det blir en intensiv biovår. Några filmer att se:
  • Avatar 3d (ses ikväll)
  • Metropia (jag vet hemskt men har inte hunnit se den än)
  • Up in the air
  • Alice i underlandet
  • Snabba cash
  • Köttbullsfilmen
Listan blir längre men det var de vi pratade om nu..
För övrigt läste jag precis Virtanens krönika på AB, rolig man det där
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/kronikorer/fredrikvirtanen/article6410209.ab

Mera film


Tänker vänta med att ge ett utlåtande av Avatar, ska sova på saken känner jag. Hoppas jag känner mer för den imorgon när jag vaknar än vad jag gör nu. Ger den chansen till det så tycker just nu ingenting...

Gällande biolistan förut måste jag redigera den lite känner jag. Bort med köttbullsfilmen efter att ha sett den trailern. Men insåg att jag hade glömt Sherlock Holmes och Sin Nombre. Sistnämnda blir kanske hemmafilm, vem vet.

Hotel Chevalier


I promise I will never be you friend, no matter what, ever


Drunknar i sentimentalitet, ta mig upp. Vem är jag?  I mitt tornrum tillåts jag drunkna men vill inte. Börjar bli grumligt, sikten är dålig måste fokusera mot målet. Det klara ljusa. Egentligen inte värre än att sluta se franskt och stänga av fel spellista. Detta får bli sista. Tackade nej till sällskap förrut, känns bra. Ska tända ljus och läsa psykologi istället. Imorgon blir det reentré på Humlegårdsgatan.


Peter Sarstedt – Where Do You Go To My Lovely







Följ min blogg med bloglovin

I'm a dreamer..


Duffy – Distant Dreamer
Sophie Zelmani – Dreamer

Fair du ski


Det blev en underbar dag i skidspåret! Sitter nu utmattad i soffan och har ätit middag efter en lång varm dusch. Vädret var perfekt, inte för kallt inte för varmt och lite lätt snöfall. Spåren var kalas och massa snö. Riktigt vackra omgivningar med sjö, skog och åkrar. Naturupplevelse. Tyvärr var skidorna inte gjorda för att åka framåt nedåt eller åka alls, mer som stighudar. Blir skidinköp till veckan. Kändes som en fin start i 2010 tecken. Speciellt efter en natt med 10 timmars sömn, god läsning och mysig kväll dessförinnan.






The long walk in the park


























Chers Amis... Åter tillbaka i hemvisten den vita möbeln, trivs. Vill se franskt, underligt sammanflätat och osammanhängande. Tips någon? Ögonlocken känns tunga vilar de blå ett ögonblick. Bredvid mig en skugga av Dig, en skugga av framtiden. Kan du träda fram och be my valentine här och nu? Armarna runt mig värmen från din kropp tills svårmodet är avlöst av ett land av drömmar.

Lyssnar encore et encore et encore.. Vem tar mig ut i parken för den långa promenaden?

Old 97's – Question

She woke from a dream
Her head was on fire
Why was he so nervous?

He took her to the park
She crossed her arms
And lowered her eyelids


Someday, somebody's gonna ask you
A question that you should say yes to
Once in your life
Baby, tonight I've got a question for you

She had no idea
Started to cry
She said in a good way
He took her by the hand

Walked her back home
And they took the long way

Someday, somebody's gonna ask you
The question that you should say "yes" to
Once in your life
Maybe tonight I've got a question for you

I've got a question for you...


Det var det det



28 år



Då var födelsedagen över. Lägenheten är fixad. Krypit upp i soffan med en kopp te har på mig en alldeles för stor skjorta som tillhörde en person från en tid long gone, eller nej det är det inte men det är inte den här tiden i alla fall. Det blev en trevlig middag igår, skulle bara vara Pii och jag som skulle spela spel och softa lite eftersom kalajset är nästa helg men blev några stycken och det blev inte jättelugnt men det var jättetrevligt, jag är glad att jag har mina vänner, de är världens bästa. Framförallt är jag glad att jag har Pii som börjar känna mig utan och innan. En person som kan hejda mig ibland när livet rusar på lite för fort. Så till dig darling, du betyder så mycket! Det gör givetvis ni andra också men hon finns där every day, 24/7 eller som sötaste Justine hade en teori om 31.

AW på Grappa var en trevlig omväxling till det hysteriska Anglais och Stureplan.. Dessutom fantastiskt skönt att vara nära hemma nu när det är istid. Funderar på när man börjar möta Mammutar på gatan (tydligen ska de dock ha lev väldigt många fler år bland elefanter i Afrika och en bråkdel under istiden. Uthärdliga djur det där)

Det dök upp en person igår (kanske läser det här kanske inte) som var väldigt kul att träffa. Trevligt med lite mänsklighet bakom de där 140 tecknen. Intressant hur man kan bilda sig en uppfattning baserat på 140 tecken lite now and then.

Fick fina presenter av damerna. Kommer väl till pass i dessa tider I hope. Hur var det nu, 10 ggr på 4 år. Jo det ska nog gå bra. Fick en annan present också men den kan vi ta mer om en annan gång. Eller så gör vi inte det.

Dags för dusch sen ta bilen ner till centralen och hämta mommy och sister. De kommer upp över dagen, mysigt!

Och jag gillar att vara 28, känns som en bra ålder. 27 är lite mittemellan men 28 det är bra. Det blir ett bra år helt enkelt! Ska ta det lite lugnt bara.. Tänkte försöka börja ikväll, lite tvättstuga och film. Får se hur det går.

Gårdagen till ära så blir det en födelsedagslåt. Kanske den märkligaste.

Weird Al Yankovic – Happy Birthday



GRATTIS TILL VÄRDLENS BÄSTA JAG!


Egoboost egoboost egobooooooooooost

Är så glad över alla fina människor som finns i mitt liv! Mysfrukost med Pii på Saturnus sen härlig dag på jobbt och snart AW och sen middag. Myselimys! Och blir glad över alla fina grattishälsningar på Facebook, det är en glad känsla, kunde inte ha kommit i bättre tid.

Trots allt detta känner jag mig rätt låg idag. Eller nej det gör jag inte jag blev det nu, lyssnade på en låt som en person hade lagt upp och blev påmind om massa saker. Om allt jag hade och inte längre har och allt som jag kommer få en dag men som inte finns här nu. Tålamod är min sämsta egenskap av alla dåliga egenskaper jag har så är den allra allra värst. Totalt obefintligt faktiskt. Skärpning!

Så nu ska jag släpa lite kartoner, jobba klart och sen dra ner på Grappa och after worka lite. Sen middag! Det blir en bra kväll. Dags att byta musik helt enkelt!

Sophia George – Girlie Girlie



Spooky


Kvällens låt får bli Spooky, lite lagom sockersött, spännande och
groovy. Ska också träffa en spooky little boy nån gång..

Dusty Springfield – Spooky

In the cool of the evening
When everything is gettin kind of groovy
You call me up and ask me
Would I like to go with you and see a movie
First I say no, I've got some plans for the night
And then I stop, and say, all right
Love is kinda crazy with a spooky little boy like you

You always keep me guessin
I never seem to know what you are thinkin
And if a girl looks at you
It's for sure your little eye will be a-winkin
I get confused, I never know where I stand
And then you smile, and hold my hand
Love is kinda crazy with a spooky little boy like you
Spooky

If you decide someday to stop this little game that you are playin
I'm gonna tell you all the things my heart's been a-dyin to be sayin
Just like a ghost, you've been a-hauntin my dreams
But now i know, you're not what you seem
Love is kinda crazy with a spooky little boy like you

Spooky, spooky, oh whoa, all right
Spooky, oh yea yea
I said Spooky yea yea

Så kom solen och glimtade förbi


En mysig kväll är till ända, katastrofen vände. Det två V:na hjälpte stort. Vännen och vinet. Kvällens outfit var påsar under ögonen och hoodie. J&B är väldigt trevligt och det blev en del framtidsplaner också, det får mig att må bra. På agendan från denna gång:

  • Ljuserö - längdskidor, badtunna och Irish Coffee
  • Semestern - Givetvis, fortfrande spån om var vi ska befinna oss i mars
  • Konserter - Ska fråga Fredde om ny uppdaterad konsertkalender på tisdag
  • Foto - Dags att komma igång ordentligt båda har ny kamera. Inväntar lite färre minusgrader bara
  • AW på Ljunggrens nästa fredag
  • AW på J&B nån fredag
  • Rival - dags för besök
  • Spelkväll - Monopol och strippoker på födelsedagen ;)

Låten idag tillägnas Mange Schimdt eftersom han satt vid bordet bredvid. Det blir dock inte Ledig, den är lite för känslig just nu..
Mange Schmidt – Odenplan Stockholm 1988





What a day!!!


Detta är nog i särklass den jobbigaste dagen på väldigt väldigt länge. Började med att jag inte kunde sova, har vänt helt på dygnet och druckit några kaffe för mycket igår. Dessutom drömde jag om M hela natten vilket i sig är sjukt eftersom jag inte gjort det tidigare. Aja vaknade och var naturligtvis inte på topphumör från början. M kom och lämnade bilen (naturligtvis skitsnygg med skibumskägget lagom till den kommande  Åreresan han ska på med grabbarna) och allt fullkomligt sket sig från början trött och känslig var jag och tårarna bara kom. Det i kombination med all besvikelse, påfrestningar som varit och flytten så blev det för mycket. Blev inte bättre av 7 timmars konkande och städande. Skickade iväg ett kanske inte så genomtänkt SMS men som faktiskt var tvunget att sägas och därifrån gick det bara utför. Status nu är blä men det är nog bra att det kommer.

Hemma i lägenheten är det grejjer överallt blir tokig, kan någon bara komma och bära ner dessa kartonger i källaren?! Jag orkar inte mer! Tog hur som helst en lång dusch kände att jag behövde komma ifrån stadiet en våt fläck på golvet och få detta till en trevlig kväll i alla fall. Duschen gjorde susen och nu sitter jag i soffan med datorn i knät och har alldeles för bråttom. Ikväll blir det middag med bästa bästa Pii på Judit & Bertil. Ett glas rött och en härlig vän kommer göra susen! Ska snabba mig nu så jag kommer dit fort. Ska bara passera väggen av 20 minusgrader till och från bussen men sen så!

Nu blir det ingen låt det blir bara texten. Låten är inte så passande men texten kändes så klockren när den kom på radion i bilen.

You're burning out of my head
And in my brain its going wrong

Älvdalen fredag morgon 07.00


På fredag morgon kl 07.00 ska det vara -34 grader i Älvdalen. Jag och Maja har precis sökt igenom hela SMHI efter den kallaste orten på 5-dygnsprognosen (ja, det är massor att göra på jobbet...) och Älvdalen vann. Mora var nära med -33 grader men vi fann en värre. Som tur var ska de ha sol i alla fall. Det blir inte många som tar morgonpromenad till jobbet då kan jag gissa.


Höjden av sexighet

Sitter här på kontoret och tjuvkikar lite på denna video då och då. Råkar liksom bara tabba förbi. Han är.. Ja, vad säger man, finns inte ord... Förstår inte Bingolotto, why? Synd.





Albert, Jack och Pii





Åt en myslunch med Pii på Albert & Jack's. Skulle vilja bo där, kan jag bo där? Det är så fint med massa fina saker. Skulle kanske bli lite exponerat men det gör inget. När kan jag flytta in?

Vi avhandlade många intressanta saker såsom planer inför veckan, mål med livet och så denna särskrivning. Det är något med särskrivning som får mig att å lite lätt dåligt. Vet inte vad det är men det framkallar allergireaktioner och jag blir arg. Snälla rara söta männiksor SLUTA särskriva!

Nu ska jag försöka komma ur matkoman och fortsätta med allt jag har att göra under eftermiddagen. I lurarna är playlisten jag fick imorse. Den är toppen och passar min sinnesstämning till 100% idag.

Några axplock från listan så långt jag kommit hittills:

Band of Horses – The Funeral
Ed Harcourt – Apple Of My Eye
Crystal Castles – Vanished



Rensa ut, låta det komma och gå vidare


Belle and Sebastian – Is It Wicked Not To Care?

Packar, släpar, flyttar, rensar. Trött och ledsen. Rensar ur gammalt skräp med många minnen från en tid som var då. Då allt var en ändlös sommarnatt. Är inte där längre, nu är det kallt, grått och tomt. Är ledsen men stark vet att det finns en tid då det är fina minnen men till dess är det en tid av känslor. Tycker inte om känslor det är bekvämt att ha dem på behörigt avstånd. Vill må bra men är rädd att må dåligt rädd för att krascha ner i avgrunden. Tror inte avgrunden finns men vill inte ta reda på det. Låter det bubbla lite på ytan och sippra ut då och då tror det räcker så, hoppas det räcker så. Mår bra av att vara själv och göra saker för mig själv men det är då verkligheten kommer ikapp. Jag har alltid skyddat mig från den kalla verkligenheten genom människor. Andras känslor går att ta på men det är mina som gör skillnad för mig. Tror jag är på rätt väg. Bearbetar, processar och går vidare. Ska bara stanna upp ett slag och vila lite. Kanske inte är så farligt ändå?





Bra början på det nya året


Har sjuk träningsvärk i hela kroppen efter gårdagens lite för ansträngande dag men det är skönt idag. Speciellt eftersom jag är otäckt förkyld nu och inte kan träna. Ska ta en promenad hem från jobbet idag. Det nya livet har börjat! Dessutom har jag ätit frukost hemma idag. Satt i köket med en kopp hett rykande te och lite youghurt, morgonmys! Bara tidnignen som saknades men får hålla mig till tåls till helgen..

Lil Ed Williams – New Year's Resolution


The Imaginarium of Doctor Parnassus

 

 

Hostig och bio är ingen bra kombination, framkallar lite lätta tvångstankar och irritationer. Härligt dock när det är en bra film som sveper förbi och fångar in tankarna på annat håll. Måste verkligen tipsa om The Imaginarium of Dr Parnassus en fantastiskt saga för vuxna. Fantasin står som huvudroll och gränserna suddas kostant ut och trots detta är det en liten fin historia som utspelar sig. Det faktum att Terry Gilliam har symboliker i mer eller mindre varje scen gör att denna film kan ses många gånger. Blir definitivt en favorit för framtiden hemma i soffan.

 

Eftersom Ledger som har huvudrollen gick bort under inspelningen skrevs hans roll om och Johnny Depp, Jude Law och Colin Farrel spelar de olika personligheterna han intar när han reser in i fantasin. Underbart att dessa tre spelar mer eller mindre sig själva och Tom Waits som jävulen gör det till en fullträff. Helt enkelt en amerikansk fransk film (toppbetyg according to me!)


Kort om filmen:

"The Imaginarium of Doctor Parnassus är en fantastiskt saga om doktor Parnassus och hans extraordinära Imaginarium, hans resande teatershow där publiken får en oemotståndlig möjlighet att besöka sin fantasi genom en magisk spegel - för att sedan välja mellan himmel eller helvete. Parnassus är välsignad med gåvan att styra andra människors fantasi men bär på en mörk hemlighet. För länge sedan slöt han ett avtal med djävulen, och djävulen har nu kommit för att hämta sin delav avtalet – Parnassus 16-åriga dotter ...

Vi ser Heath Ledger i huvudrollen och även stjärnor som Johnny Depp, Colin Farrell och Jude Law är med i filmen."

 

Twitter: ParnassusFilm

 

Dean Martin – Thats Amore



Tais Toi Mon Cœur

Okej måste verkligen iväg nu. IKEA, packa, flytt, soffhämtning osv osv. Har totalfastnat vid YouTube ska slita mig strax måst bara tipsa om denna finfina video.


Dionysos - Tais Toi Mon Coeur

Dionysos – La Mécanique du cœur




I Blame Coco


Precis inne och läste lite Popjunkien och fick detta tips. Denna finns inte på Spotify men hittade en annan låt, repeatar dessa. Lyssnar!

I Blame Coco – 18 With A Bullet


RSS 2.0