I vintertider...






The Pains Of Being Pure At Heart – This Love Is Fucking Right! :)


Jag tappar bort mig själv när det finns ett oss


Jag tappar bort mig själv när det finns ett oss.
I en ocean av känslor och vilja kommer de simpla känslorna i första hand. Viljan att dras med ut i det skimrande landskapet trotsar de små susen av sunt förnuft som försöker göra sig påminda. Så plötsligt en dag är känslorna inte alls så där himlastormande längre och de små susen är nu stora svarta moln som drar in över den tidigare så klarblå himlen. Det rosa sockersöta lagret smälter sakta bort och under finns den krassa sanningen som man så desperat försökt mota bort. Blundar lite hårdare men molnen växer sig större i samma takt som självbedragelsen gnager djupare. I livets långa lopp är det bara sanningen som går i mål som ens har ett målsnöre att korsa. Luftslottet kan så lätt försvinna, en liten pust så var allt borta och kvar finns en hög med ouppklarad bråte. Sätter eld på den, flammorna slukar gren efter gren och ger efter sin aska svart som natten. Glöden sparar jag inom mig glöden som varje gång det förrädiskt skimrande visar sig flammar upp igen.

Kompromisser måste visst alltid finnas men till vilken grad? Blir det ens en kompromiss om man inte visat sitt rätta jag, om man inte kan vara ärlig mot sig själv?



Pearl Jam – Just Breathe



En kylig vintermorgon med solen i ögonen




En kylig vintermorgon med solen i ögonen


Så stog det klart


Och plötsligt stod allt så klart. Lägenheten med stora balkongdörrar i glas som släpper in kärleken i vårsolens strålar. Böljande gardiner i vitt. Den förstora skjortan och utsläppt hår. Obäddad säng med täcken på hög. Frukost i sängen. Tidningar och böcker i ett vacker kaos. Till sommaren blir jag kär. I takt med trädens grönska formas framtiden. Tills dess lever jag i nuet en stund.

Håkan Hellström – Kär I En Ängel
Autisterna – Himmelen


Livet i en speldosa


I stearinljusens sken skymtar skuggor av en framtid i svart. Svart spetsprydd framtid höljd i dunkel med en ton av beige. Sträcker ut min hand och försöker fånga en glimt. En handfull framtid fångad för en sekund. Skakar speldosan så snön yr i globen för att se den sakta dala ner mot marken och allt är sig likt. Allt är sig likt men det finns ett minne av en framtid, en strimma ljus i en mörk stad med tomma fönster. I en väntan på ro sveper vinden förbi. Blåser upp till storm. Först när stormen är över kan det bli ro. Då är vi där vid regnbågens slut och skattar oss lyckliga i en värld av mosaik. Vackert trasig i sin ofullkomlighet.


Paloma Faith – Do You Want The Truth Or Something Beautiful?


1000 paket rikare


Hetsdricker vin, lyssnar på Bob Marley och spenderar en månadslön i nån värdelös webbshop på värdelösa prylar som ingen vill ha. 1000 köp ska jag göra. 1000 värdelösa köp. 1000 småsaker ska jag köpa. Det fulaste jag kan hitta. 1000 likadana köp. I brevlådan kommer det 1000 avier för att hämta minst lika många små paket. I ångorna av bakfyllan ska jag gå till postkontoret med alla mina avier, hämta ut varje paket ett och ett. Öppna dem på postkontoret och säga, åh nej fel färg, oj varför köpte jag de här. Efter att ha öppnat 500 paket ska jag lugnt stillsamt och lite förvirrat säga men oj alla är ju likadana de här vill jag inte ha. Be att få nytt inslag till alla paket för att sedan paketera om 1000 paket. Skriva adress på varje och be dem posta alla på nytt.

Det är tisdag idag.

Bob Marley & The Wailers – Mellow Mood (Remastered)



Bubbel på Jungfrugatan


Ikväll är det stass på. Fina kläder på fina flickor. Här ska minsann firas - bubbel och coctails i ett virrvarr. Middag på Jungfrugatan. Snömodd och bekymmer är minnen blott. Allt det där vackra i livet är värt att firas, höj era glas och säg tack, tack för allt det fina. Efter vintern kommer våren, efter våren kommer sommaren, eftersommaren kommer hösten, efter hösten kommer vintern. Det var visst livet som pågick. Dags att stanna upp, höja blicken och le. Ge dagen ett leende. Lyckan i botten på ett glas champagne.

Aretha Franklin – Let It Be
Stevie Wonder – You Are The Sunshine Of My Life
























Valentine's Day


Lost my love for me when I loved you

I won't tell you, baby, you drink too much
This year, on Valentine's Day.
And I won't see you looking at that girl's butt
This year, on Valentine's Day.
I won't remind you I'm not for granted,
Won't have to beg you to take a shower.
I won't even cry cause you don't love me enough
This year, on Valentine's Day.

Got my bags packed and I'm bringing the dog,
Going too fast on the highway.
Lost my love for me when I loved you,
Gonna reclaim it all on Valentine's Day.

True love at last, on Valentine's Day.

Gonna have dinner with the coolest girl,
Although she's been broken down during this stay.
Just me, myself and my biggest laughter
Candle light dinner on Valentine's Day.

And then, I'll go dancing at the finest club,
Find a kid who's ready to play.
Gonna get all the pleasure you never could give me,
This year on Valentine's Day.

True love at last, on Valentine's Day.

So I hope you are sorry and I wish you the worst
And that's all I had to say.
I think we have fish sticks if you need dinner
This year, on Valentine's Day.

Got a feeling this is going to be Valentine's year.
Roses are red and violets are blue, sugar is sweet and I'm leaving you.

Hello Saferide – Valentine's Day


Akut viral nasopharyngit




Hopknycklade servetter på hög, nässpray substitut för make up, film efter film på tvn. Förkylningstider. Näsan rinner och ögonen tåras. Ynklig. Ynklig. En ledig helg med planer. Inget är påbörjat och inget är slutfört. Hade en kreativ helg framför mig som slutade i ett hav av pappersservetter. De är mina vänner under ytan av fiendeskap. Flytt in i en värld av film och tv. Rest runt jorden levt så många öden sett så många personer. En värld av möjligheter. I Paris följde jag en dödssjuk, i England lärde jag mig poesi och i USA funderade jag över existentiella problem. Däremellan drack jag te på NonSolo.



Kvällens aktivitet


Mörbultat efter gårdagens BodyCombat. Ryggen värker och varje andetag känns som en smärre uppoffring. Detta kompenseras med Nike Dynamic Training ikväll. Ses fram emot.



In a search of a midnight kiss


The midnight kiss is just not another kiss. It's all the hope of romance at the year culminating in just one moment.

It's not just another kiss


14 hours until the new year. 12 million people in Los Angeles. 1 connection shouldn't be this hard.






Je vais bien, ne t´en fais pas




Aaron – U-Turn (Lili)


Non Solo. Solo


Tar en kaffe och läser dagens tidning på Non Solo. Solo. I ett hörn med myllret i öronen och helgspatserande människor i vinterkylan. utanför fönstret Mörkret sänker sig över taken i takt med att skummet på latten lättar. Stearinljusen gör gott för själen. Trivs bra i mitt eget umgänge  med det senaste dygnets nyheter som enda sällskap.

Skidåkning på förmiddagen. Lova och Klara är mina små idoler, söta som få. Efter all boost av frisk luft gjorde sig tröttheten påmind och en halvtimme i sängen framför tvn gjorde gott. Ju lugnare tempo jag lever mitt liv desto tröttare blir jag. Drar slutsatsen är det är ett gott tecken och att det är rätt riktning.

Åter till rubriker, kolumner och brödtext.

Jars Of Clay – Waiting For The World To Fall (Narnia Album Version)


Alla gick ut. Jag gick hem.


Underbara vän som säger de rätta sakerna och som hör det jag inte säger. En komplimang kan ge så mycket när man tror man behöver den som minst. Underbara vän som finns. Det jag säger är inte det jag menar, det är mer än så.

Sorgen kom ikväll, rädslan för ensamheten. Tanken på allt det goda som överskuggar det andra, det som ledde till beslutet. Vågar ta emot den, känna, och lämna. Såg en parodi på det perfekta livet igår och kände en saknad. Inte en saknad efter något som funnits men en saknad efter en trygg tvåsamhet med allt det där som ska finnas och som kommer. Det där som vi var på väg emot men aldrig hann till eftersom vi var så upptagna av oss. Vi hade allt men ändå saknade vi allt. Konstant. Ingen akut längtan men ett uns av saknad. En glimt av den oförutsägbara framtiden som får kontrollen att svikta.

Det här är första gången jag  är sann mot mig själv, har varit mitt jag och insett att det inte funkar. Samtidigt så är jag så rädd att aldrig hitta någon som känner mig så bra igen och kan ge oövervinnerligheten utan det krystade. Utger mig uppenbarligen för att vara en person som inte behöver komplimanger. Eller så hör jag dem inte helt enkelt. Väl medveten om skalet som kan vara svårt att tränga igenom men samtidigt så är det när muren är som högst de behövs som mest. Eller är jag så pass nonchalant att de inte är förtjänta? Idag vet jag inte men behöver dem uppenbarligen.

Hörde en låt ikväll, en låt som följt mig genom ett par år. Alltid funnits i periferin men aldrig varit the one. Har förknippat den med så mycket bra idag dök den upp i ett annat sammanhang. Fortfarande lika bra men med tyngden i den andra vågskålen. Tvetydig eller mångsidig?

David Gray – Sail Away
Ulf Lundell – Hon Gör Mej Galen (Live '93)


Vår i luften. Med eller utan energi?


Hittar inte den där lilla uns av energi jag så väl skulle behöva nu. Tiden passerar för fort. Har egentligen för mycket att göra, dagarna går i ett. Piggare av att träna men tiden försvinner. Allt handlar om att ta sig från en plats till en annan och däremellan dåligt samvete för sig själv att aldrig hinna med. Blir kontoret i helgen, måste få saker gjorda. Testar solarium, behöver energi. Sluta planera minutiöst och ta det som det kommer. Härlig helg framför mig men mycket bokat. Den inre stressen börjar göra sig hörd men det är bara jag som kan påverka det. Tackade nej till en resa igår. Trist men välbehövligt. My Calendar stämmer bättre än någonsin. Måndag blir det förändring. Energi gör dig hörd, jag ger dig utrymme, kom tillbaka!

På väg till luften kom energin farande. Solen skiner och det känns som vår i luften!

Oskar Linnros – Ack, Sundbyberg





Barberaren i Sevilla


Hemkommen från en kväll på Operan. Bra föreställning i landet lagom. Det är vackert och det är kulturellt. Leendet fanns på läpparna och drömmarna seglade iväg. Sedan grep handlingen medvetandet och tog över. Ett par timmar senare var det över. Det är en otrolig verklighetsflykt som fyller sinnet med ro. Humorn var en
nyckel som jag är tacksam fanns. Låste upp de rum som annars förblivit låsta ikväll. Rekommenderar Barberaren i Sevilla. Tro hopp och kärlek med lyckligt slut. Ibland är det allt.

Svettades en timme på gymmet innan. Svetten rann i samma takt som musikens rytm. Kroppens cylindrar dras med ut i evigheten för en stund. Inombords väcks något till liv, ett frö som gror och växer sig starkare för varje andetag. Varje ansträngning ger näring likt en uttorkad ormbunke som får vatten. Bladen vecklas ut låter sig
fångas av solens strålar, liksom dansar i vindens bris. Vinden som fångar tanken, blåser bort det naggade i kanten och sveper in med ny energi. Sträcker ut handen och fångar de små kornen. Glimrande glitter. Nu är dagen slut.


RSS 2.0