Insikter och utsikter


Hade inte tänkt sammanfatta året som gått, hösten har satt sina spår och det är inget jag vill minnas. Men jag kunde inte sova igår låg och funderade på andra saker som hänt under året, man har en tendens att bara minnas det som hänt just här och nu därför känns det kul med bloggen också inför kommande år ser fram emot att om ett år scrolla igenom 2010 och läsa om mitt liv. Bara mitt!

  • Badat nakenbad i jämtländsk sjö
  • Fotat, inte så mycket som jag velat men ändå lite grann
  • London med toppentjejerna och hälsade på K
  • New York och väl där festat en hel natt utan att sova en minut
  • Val D'Isere, ett bra minne med M
  • Åkt hem från Örebro utan nycklar och utan telefon
  • Mannen i mitt liv försvann
  • Träffat världens underbaraste vän
  • "Hittat" en snygg sångare på ett dansgolv
  • Downhill i år igen
  • Åre, Åre, Åre
  • Börjat arbeta på världens roligaste företag
  • Festade in -09 med de finaste flickorna på jorden
  • Träffat spöken, Gabriella i Spanien och Janis Joplin i NY
  • Skaffat mig den vita faran även kallad Chuck Bass
  • Haft en sambo med öroninflammation lite för ofta
  • Ätit stora mängder japanmix till middag och after workat lite för ofta lite för sent
  • Sålt lägenheten med de fina tapeterna
  • Druckit Margaritas med vodka
  • Blivit Macifierad
  • Twittrat som aldrig förr
  • Sjungit Thats whats friends are for i cirkel
  • Hört Det blir inget bröllop på lördag samt Viva Espania ungefär tretusenfemhundraelva gånger
  • Inlett ett förhållande med Marky Mark. Denna svarta dyrgrip med det mjuka skinnet
  • En väldigt god vän flyttade till London, fantastiskt för henne men saknar henne här
  • Varit på första finlandskryssningen ever. Never again!
  • Köpt kamera x2
  • Varit blond, brunett, rödhårig

Det och mycket mycket mer har hänt under 2009, ett bra år trots det tråkiga. Det var insikterna, utsikterna inför 2010 är att det kommer bli ett alldeles strålande år! Utanför fönstret dalar snöflingorna sakta, det är en tindrande sprakande dag. Frosten gnistrar på trädets grenar och dalen går i olika vita skiftningar. Vackert, en bra start på en vacker dag en fin avslutning på ett bra år och en tindrande början på ett nytt!


Ted Gärdestad – Champagnegatan





Klädpanik eller bara velig?


Panik kanske är att överdriva men jag har faktiskt ingen aning om vad jag ska ha på mig imorgon. Och nyårsbaluns blir det med stor, väldigt stor fest. Tyvärr har jag ingen ork att ens prova kläderna idag. Klädstatus just nu är:

2 st nyårsklänningar (en för kort och en för svart, vill gärna ha färg så den svarta känns lite lam och den gröna är alldeles för kort. Så kort så jag inte ens kan stå rakt för den är så kort. Varför köpa nyårsklänning i NY utan att prova den?)
1 st jacka (som endast passar den svarta klänningen, den är turkos så det blir lite färg till den svarta men å andra sidan blir den nog för varm)
1 par skor (inte helt 100 men de funkar)
1 st päls (snygg men ingen aning om hur den passar in i bilden)
1 st kuvertväska (tyvärr i silver så den passar inte alls och den svarta är någon annanstans än här)

Problem är till för att lösas och detta kan knappast kallas problem ens så varför ens skriva detta inlägg. Skäms nästan över att ens nämna det. Speciellt med tanke på garderoben som är fylld med klänningar; röda, gröna, lila, gula, svarta, vita, korta långa, festliga, blommiga osv. Insåg precis i samma stund som jag skrev detta att jag kanske ska spana in klänningen från förra året, även den ett inköp i NY med den stora skillnaden att den provades innan.

Nu är det dags för ett långt hett bad innan bädden. Halsen är inte alls bra men det är som det är, sätter min tillit till champagnen, får dricka i medicinskt syfte. Nu ska jag ta med mig Virtanen och tappa upp ett bad till tonerna av Emiliana Torrini.

Emiliana Torrini – Me and Armini


Hopp om 2010


Mrs P berättade precis att hon sett en film häromdagen där de sa att nyårsafton och känslan man har vid tolvslaget speglar hela det kommande året. Det var fint, det ger hopp. Imorrn skålar vi in 2010 som kommer bli ett fantastiskt år, strålande faktiskt!

Twista – Hope



Vikingarna - Kramgoa låtar nr. 117


Gjorde precis en upptäckt - Vikingarna har gjort 29 album som heter något med Kramgoa låtar.

Kände att jag behövde gå på djupet här, och inte nog med att de har gjort Kramgoa låtar nr 1 - 20, de har dessutom gjort Kramgoa låtar med årtal OCH Best of Kramgoa låtar. Det är lite vansinne i det här, hur håller de reda på allt och hur tänkte de när skivorna skulle namnges? Kollegan här bredvid tyckte detta koncept var supersmart, köper man alla album upp till nr 15  så är det stor hans att man köper de återstående som släpps i serien. Men köper man då även de som är namngiva efter årtal eller kan man skippa dem, väljer man liksom serie eller köper man helt enkelt lite random och strunat i om de släpper 19 skicor till i samma serie? Och köper man hela serien hur länge orkar man hålla i, till sist måste ju hela CD-stället (förutsätter att många av publiken fortfarande har CD-ställ) bestå av Kramgoa låtar. Ska fundera vidare..

Wikipedia:
Det går som en dans 5
(1973)
Här kommer Vikingarna
(1974)
Kramgoa låtar 1
(1975)
Kramgoa låtar 2
(1975)
Kramgoa låtar 3
(1976)
Kramgoa låtar 4
(1977)
Kramgoa låtar 5
(1977)
The Vikings Export
(1978)
Kramgoa låtar 6
(1978)
Kramgoa låtar 7 - Djingis Khan
(1979)
Greatest Hits
(1979)
Vikingarnas julparty
(1979)
Kramgoa låtar 8 - Mot alla vindar
(1980)
Kramgoa låtar 9 - Hallå Västindien
(1981)
Kramgoa låtar 10 - Den stora dagen
(1982)
Kramgoa låtar 11 - Save Your Love
(1983)
Kramgoa låtar 12 - Albatross
(1984)
Kramgoa låtar 13
(1985)
Julens sånger
(1985)
Kramgoa låtar 14
(1986)
Kramgoa låtar 15
(1987)
Kramgoa låtar 16
(1988)
Instrumental Hits 1
(1988)
Kramgoa låtar 17
(1989)
Kramgoa låtar 18
(1990)
Kramgoa låtar 19
(1991)
Gitarrgodingar
(1991)
Kramgoa låtar 20
(1992)
Vikingarna Gold
(1993)
På begäran
(1994)
Kramgoa låtar 1995
(1995)
Kramgoa låtar 1997
(1997)
Kramgoa låtar 1998
(1998)
Kramgoa låtar 1999
(1999)
Laulava sydän
(1999)
Kuschel dich in meine Arme/Vikinger
(2000)
Kramgoa låtar 2000
(2000)
100% Vikingarna
(2000)
Vore danske favoriter
(2000)
Kramgoa låtar 2001
(2001)
Tanz mit mir/Vikinger
(2001)
Kramgoa låtar 2002
(2002)
Romantica/Vikinger
(2002)
Best of
(2003)
100% Guldfavoriter
(2003)
Bästa kramgoa låtarna
(2004)
Bästa
(2006)
Danske hits
(2006)
Bästa kramgoa låtarna 2
(2007)
Den sista dansen
(2008)

Teori eller praktik?



Bob Dylan – Man Of Constant Sorrow

I am a man of constant sorrow, 
I've seen trouble all my days.

Varför kan jag inte bara handla utefter mitt förnuft. I teorin vet jag precis vad jag behöver för att må bra och hur jag ska hantera den här situationen men det är precis som att hjärnan inte länkar till förnuftet och istället gör jag allt tvärtom vilket i sin tur leder till att jag mår sämre. Är jag dum som inte har koll på mig själv, ingen självbevarelsedrift över huvud taget. Inte så att jag mår speciellt dåligt och det är inget allvarligt som hänt men ändå, i mindre skala är det fortfarande inte oviktigt.

På väg till jobbet slank jag in på café bönan och köpte frukost så sitter här på jobbet med en härligt varm latte och en smörgås. Måste dock sluta köpa frukost ute jämt, bränner flera tusen i månaden på frukost, frukost som inte ens är speciellt god. Får bli ett nyårslöfte, max en köpamedtilljobbetfrukost i veckan. Nu är det på pränt.

Inslängd i en krass verklighet


Belle and Sebastian – Get Me Away From Here I'm Dying - Live Version

Gick den alldeles förträffligt gemytliga vägen till tunnelbanan imorse, kallt och krispigt och snön glittrade. Tog några djupa andetag för att andas in den friska morgonluften. Speciellt härligt eftersom jag låg i horisontalläge i soffan hela gårdagen. Men så kommer jag ner på perrongen och sätter mig på en bänk. Bredvid mig sitter en kille i 25-års åldern med en kroppshydda liknandes barbapappa och äter choklad. Ja klockan är ju trots allt nio på morgonen så varför inte?! Jag mår lite illa har inte ätit frukost än. På andra sidan slår sig två väldigt överförfriskade herrar ned varav den ena börjar med att rapa högt. De luktar tre dagars fylla och stojar och håller på. Blir ledsen. Blir abrupt dragen tillbaka till verkligheten. Alla har det inte bra i juletid och det blir så tydligt där jag sitter på bänken, det finns så mycket sorg.



Looking through my calendar

Fibes, Oh Fibes! – My Calendar

Detta kommer bli en alldeles för lång följetong om mitt liv och mina drömmar och planer. Kommer onekligen bli intressant att gå tillbaka och se vad som egentligen hände. Planer finns det gott om, överflöd, det finns ingen hejd. Den dagen det inte finns orimligt mycket planer i mitt liv är jag nog en grå vissnad blomma utan hopp om överlevnad. Ungefär som mina julblommor som tyvärr inte kommer uppleva en dag av 2010, knappt julen 2009 heller ju i för sig.

En tidigare kollega kallade mig för drömmare, jag har sedan dess funderat en del på vad hon menade med det. Det är dock tydligare nu än någonsin. Mål är det viktigaste i mitt liv, det är min drivkraft mitt sätt att komma framåt. Sen kan målen ändras dussintals gånger men det går fortfarande framåt. jag har jobbat mycket på att inte springa i olika riktningar utan försöka fokusera på en och samma sak och hoppas jag har blivit lite bättre på det.

Lite saker som jag hoppas hända under 2010 vilket för övrigt kommer bli ett väldigt bra år är:

- Festivaler. Peace and love och Arvika är på kartan än så länge. Dock är det festival på vuxet vis, inget äckligt tältboende i en svinstia med fyllesvin.

- Resor. Sol, storstad, skidor, bila, vila, simma, svimma. Ungefär i den andan kommer året gå. Återkommer mer om den biten då vissa resor blir ganska snart.

- Jobb. Haft ett par månader av inskolning men nu är det nytt år och nya utmaningar. Känner hur energin börjar komma tillbaka, jag har satt ett mål till hösten som heter duga så nu är det bara att köra. Stenhårt!

- Träning. Till våren sätter jag igång med personlig tränare. Jag har insett att jag nog alltid kommer vara ambivalent i min träning. Av eller på det finns inget mellanläge så det ska denna stackars person få hjälpa mig hitta, långsiktigt och strukturerat. Det kommer bli en nyhet i mitt liv. Målet ska jag skriva mer om en annan dag men den karamellen tåls att sugas på ett tag till.

- Lugn och ro. Som grädden på moset har jag smått börjat inse att jag faktiskt måste lugna ner mig. Livet går inte att leva i 110 hela tiden, ibland kan det vara klokt att stanna upp och reflektera. Så samtidigt som jag skriver om allt jag ska göra så slänger jag in detta också. Tvetydigt kanske, ja.

Dags för återkomst

Har funderat ett tag på om jag känner mig redo att blogga igen. Har väl startat en sådär 20 bloggar under två års tid, satt upp dem, fixat och donat, skrivit ett par inlägg men tröttnat. Eller nja kanske inte tröttnat men har väl känt att jag inte riktigt vet vilken inriktning och approach jag ska ta. Dessutom handlade hela livet om bloggen till slut, allt jag gjorde var att tänka på hur jag skulle kunna formulera vad jag gjorde i i ord, tanken blev viktigare än handlingen. Men, det finns ett stort men, jag tror jag är redo att försöka igen för jag saknar det. Samtidigt som det kan ta upp tid och tankar är det den bästa terapin. Skriva av sig, lämna tankarna på pränt och gå vidare.

I'll give it a try, wish me luck!

RSS 2.0